söndag 11 oktober 2009

The REAL boss is back

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen, efter en natt jobb och en halv dag sömn.
Filip var på kräftskiva hos sin farmor idag och under tiden passade jag och Boss på att undersöka området lite. Gick bort till dom stora kullarna men det var så mycket barn och andra hundar där så det kändes mest jobbigt. Men Boss var jätteduktig och visar ingen som helst rädsla inför såna saker som han var rädd för för några dagar sen längre!
På vägen hem kom 3 killar i 10års ålder fram och frågade om dom fick klappa. Slutade med att dom lät Boss leka lite med deras fotboll som sedan blev hans. Jättestolt bar han bollen hela vägen hem. :)
Testade även att lämna honom ensam medans vi gick ner för att kolla tvättid. Handlade om kanske 30 sek-1 minut men ändå. Han gav inte ifrån sig ett ljud och när vi kom in igen höll han som bäst på att bädda ner sig i sängen med sitt ben. :) Planen är nu att testa lite längre stunder nästa vecka.
Annars har det väl inte hänt så mycket, Boss har mest sovit hela dagen men imorgon åker dammsugaren och klosaxen fram! Vi ska alltså INTE dammsuga hunden. Boss hårar i princip ingenting så han blir skonad, katterna därimot.. ;)
Förövrigt verkar Bossen inte helt nöjd med ett 1-0 till Danmark. Han ska bli förbundskapten när han blir stor säger han. Vi får väl se...

Fråga 1
Vet att det kanske är lite tidigt att oroa sig men Boss kissar i köket på natten. En gång varje natt går han upp för att kissa och alltid på samma plats i köket. Problemet är väl inte att han kissar inne utan att han inte säger till att han är kissig. Tänkte vänta ett tag men om det inte löser sig av sig självt hörde jag att man kunde sätta upp kompostgaller i sovrummet så att han blev tvungen att börja säga till. Är det en bra idé?

Fråga 2
Hur får man honom att sluta tugga i sig allt som ligger på marken? Oftast handlar det om kastanjer som han tycker om att bära runt på men det kan handla om allt möjligt. Vill inte att han ska skada sig på något sätt. Fast det kanske är något han slutar med när dom nya tänderna kommer?

/ Orolig mamma

1 kommentar:

  1. Fråga1 jo det går alldeles utmärkt att sätta upp kompostgaller då borde han som sagt säga till för han vill nog gärna inte kissa i sovrummet:)

    Fråga2 Att få honom sluta att tugga i sig saker från marken,man får helt enkelt vara berädd och säga ett bestämt nej och ta ut det han biter på(ibland kan man även vara berädd och hinna med ett bestämt nej innan han får fatt något äckligt och hindra honom),man kan försöka med byteshandel åsså,att han får ett bestämt nej och att man då istället har en godbit t.e.x att byta med,el.leksak och berömm när han har t.e.x leksaken istället.....

    SvaraRadera