onsdag 14 oktober 2009

Framsteg och bakslag

Boss äter dåligt just nu. Dock har vi märkt att om vi ger maten ur handen eller lägger lite på golvet blir det genast mycket roligare. Även om man blandar i något annat smaskigt i maten.
Det går nog över om några dagar.
Han har även blivit mer orolig på natten dom senaste nätterna men har lugnat sig rätt snabbt om vi ignorerat honom. Även lite hjärngympa innan sängdags gör gott.
Testade idag att lämna honom hemma medan vi gick till affären, handlade om runt 10 minuter, och det gick jättebra. Han verkade väldigt oberörd av det hela :)
Smygvägde även honom idag, en dag förtidigt, 14 kg vägde han! 3 kg på 6 dagar! Helt otroligt! Snart får vi använda en lyftkran för att kunna väga honom.
Förutom det lyssnar han väldigt bra på "släpp", valde att inte använda "loss" då det är så likt "Boss". :)
En lustig grej med Boss är att han föredrar att ligga under soffbordet och under sängen än i soffan eller i sängen. Går även före hans egen bädd. Hörn verkar också vara en stor favorit! Rädd för att han kommer bli ledsen den dagen han är för stor för att komma under bordet. ;/

3 kommentarer:

  1. Ja akta för att låta honom krypa under saker som han sedan blir för stor för,vet en av tidigare valpköpare som lät sin valp krypa under sängen och lägga sig och med tiden fick hon ont i benen när hon skulle under för hon var ju större då.
    Hon har inte röntgat än och vet.sa att det var "växtvärk" och då ska hunden ta det lungt,det blev mkt ansträngande att krypa under där och det blev en påfrästning för benen under hennes växtperiod.
    Hon är bra nu när hon slutade med det som tur är:)så jag hoppas att röntgen ska bli bra med:)

    SvaraRadera
  2. Tänkte på det med maten åsså!
    Valpen/hunden ska ju glatt äta själv så ge inte i handen eller lägg på golvet o.s.v
    Har inte hunden ätit upp på ca 15min så ta bort skålen och sätt fram den till nästa mål mat o.s.v. har aldrig vart med om en hund som svälter ihjäl när den får mat:)
    Ni ska ju vara ledare så ställ fram maten och bry er inte om honom för en kvart,läs en tidning el.liknande och att lägga i något gott kan ha mkt motsatt effekt då det kan bli att han alltid kommer vänta på att det ska ligga något gott i ,samt att vissa hundar äter bara det goda då och ratar torrisarna....

    SvaraRadera
  3. Ska absolut tänka på det du har sagt! Tack för tipsen :)

    SvaraRadera