fredag 26 februari 2010

Flytt

Förresten!!! Glömde skriva att vi flyttar den 1 april.
Vi kommer bo ca 100 meter från brukshundsklubben i Malmö och några minuters väg från stranden. Kommer bli helt fantastiskt och jag hoppas att Boss kommer trivs lika bra som vi.


Tryck på bilden för att förstora.

4 kommentarer:

  1. Oj, sicket fint läge! =D Blir nästan lite avis^^

    Så skönt att ni nästan blivit av med Boss bitande, önskar ja kunde säga d samma om Sirius (fast han har ju bättrat sig en del iofs). Det där med att göra lite vanliga kommandon efter lek ska vi nog ta och pröva här hemma oxå, verkar som en bra idé! =)

    Mvh
    Rebecka & broder Sirius

    SvaraRadera
  2. Ja, testa att köra lite kommandon och träna honom efter ni lekt. Då borde han lugna ner sig och tänka på något annat. Funkar faktiskt förvånandsvärt bra..
    Jobbigt att han fortfarande bits. Boss gör ju också det men inte alls som förut. Men när han bits så bits han HÅRT. Inte alls kul, men det blir bättre och bättre. Ni har väl träffat en hundpsykolog? Har hon sagt något om detta?
    Mvh Emma

    SvaraRadera
  3. Förresten, en annan grej som funkar är vattenspruta. Iallafall på Boss. Vi behöver aldrig spruta vatten på honom utan det räcker med att han vet att vattensprutan finns i samma rum så lugnar han sig. Funkade när det var som värst. Nu behövs den inte längre.
    Hur funkar han med katterna?

    SvaraRadera
  4. Prövade att köra lite kommandon efter lek innan idag, och ja det funkar förvånansvärt bra! =D Han blir ju mkt lugnare, antagligen eftersom det blir ett så tydligt avbrott på leken skulle jag tro? =)

    Jo samma här, när han väl bits så har jag fått flera blåmärken efter honom... med tanke på de situation när han väl bits har psykologen sagt att det är ett överslags beteende eftersom han blir stressad (vi har ju haft mkt prob med rädsla för främmat hos honom) och att vi då ska försöka avleda honom med nått mer "tuggbart", vända ryggen till, gå emellan honom och det "otäcka" innan prob med bitandet uppstår etc. (Allt beroende på situationen)och vi har sett fina framsteg hos honom.
    Hemma får han dock för sig att ta med munnen hela tiden, inte så att det känns men det är fortfarande inte uppskattat av oss =P

    Jo vi har prövat lite smått med vattenspruta, och det verkar fungera bra, allra mest när han får ett ryck och vill springa efter en katt.. men i de flesta fallen går det bra med katterna, Sirius och den lille katten har till och med legat och gosat med varandra flera ggr =)

    Något vi däremot haft mycket problem med det senaste är att han får för sig att hoppa upp på oss hela tiden när han blir otålig, både inne och ute, fick ett bra tips om hur man ska göra ute men inne har jag svårt med. =P

    Långt svar blev det men det får gå ;)

    SvaraRadera